המדריך המלא לשיפוץ המטבח
עודכן: 4 במאי 2023
בפוסט הקודם, שיפוץ מטבח בתקציב קטן – עשי זאת בעצמך, כתבתי על כל הדרכים לשפץ את המטבח בכוחות עצמנו. הפעם אני רוצה לעלות מדרגה גם בהיקף העבודה וגם בהיקף התקציב עם טיפים נוספים שישדרגו לכן את המטבח.
הכל התחיל לפני שמונה שנים כשקנינו את הבית שלנו.
בבית כבר היה מותקן מטבח קבלן בן בערך שש שנים, שזה פחות משליש מאורך חייו של מטבח ממוצע, הוא היה במצב טוב ולמרות שהיה מכוער להפליא (בעיני לפחות) לא היית הסיבה אמיתית להחליף אותו. להוסיף על זה גם התקציב שלנו היה קטן והמטבח נשאר.
נחושה לגרום לו לעבוד בשבילי, התחלתי לבדוק מה הן האופציות העומדות בפני כדי לשפץ אותו,
והמסקנות לפניכן.
החלפת חזיתות
ארונות המטבח מורכבים משני חלקים הגוף והחזיתות.
במידה וגופי הארונות במצב טוב, כלומר הם חזקים ויציבים ואין בעיה של רטיבות, עובש או צרות אחרות, אפשר לשנות את הנראות של הארונות ע"י החלפת חזיתות.
אפשר לפרק את החזיתות הקיימות ולהחליף אותן בחזיתות חדשות, דבר שיצור למעשה מטבח חדש.
יש מגוון כמעט אין סופי חומרים ואפשרויות, פנו לנגרייה במקום מגוריכן כדי ללמוד על כך, לקבל הצעת מחיר ולהיעזר בבעלי המקצוע המתאימים לעבודה.
אפשר כמובן גם לצבוע את החזיתות הקיימות. ראו פוסט קודם.
שינוי חזיתות המטבח
אם כבר מחליפים חזיתות אני ממליצה לבדוק גם שדרוג של חלוקות הארונות.
מבחינת שימוש ופרקטיות מגרות הן צורת האחסון הנוחה ביותר במטבח. כשפותחים מגרה רואים בדיוק מה יש בה לכל העומק. בארונות לעומת זאת נראה רק את מה שיש בחזית והרבה פעמים נצטרך להוציא מוצרים החוצה ולחפור בעומק כדי להגיע למה שאנחנו מחפשות. ולכן הרבה פעמים כששוקלים להחליף חזיתות אני ממליצה לבדוק גם שדרוג של החלוקה של גוף המטבח.
זאת עבודה שתדרוש פניה לנגר שיפרק את החזיתות והפרזול הקיים, ייצר חזיתות חדשות לפני המפרט החדש ויתקין אותן על גבי הגוף הקיים. אם התקציב שלכן מאפשר אני ממליצה בחום. העבודה במטבח עם מגירות היא ליגה אחרת.
בתמונות המטבח של ורד בו עשינו שלושה מהלכים מרכזיים:
1. החלפת חזיתות ותכנון מחדש של החלק התחתון של המטבח.
הארונות התחתונים היו במצב טוב אבל הייתה בהם חלוקה למגרות קטנות ולא נוחות עם מסילות מהדור הישן. הזמנו נגר שפירק את החזיתות הקיימות, לקח מידות וייצר חלוקה חדשה של מגרות רחבות ונוחות. לחזיתות החדשות בחרנו פורמייקה בהירה בגוון אוף וייט.
2. צביעה ע"י צבעי של הארונות העליונים.
3. החלפה של הידיות. קנינו ידיות בסגנון כפרי שמשתלבות נהדר עם העיצוב העכשווי של הבית.
החלפת שיש וחיפוי קיר
ידעתן שניתן להחליף את השיש או את חיפוי הקיר מבלי להחליף את ארונות המטבח?
האופציה הזו קיימת, למרות שהעלות שלה לא מבוטלת היא עדיין פחותה מהחלפה מלאה של המטבח.
אז אם ירשתן שיש בגוון בלתי אפשרי או שהקרמיקה ידעה ימים (ואופנות) טובים יותר אפשר לפרק אותם ולהתקין חדשים. גם כאן מדובר בעבודה לבעל מקצוע מיומן פנו לקבלן שיפוצים להתייעצות.
שימו לב - במקרים מסוימים ניתן להחליף גם כיור מבלי להחליף את השיש. צריך למצוא כיור חלופי בגודל של הפתח שהשאיר הכיור הישן או גדול ממנו וזאת עבודה שעושה רק איש מקצוע מיומן. לי יש את שלומי כפרה עליו. מזל.
חשוב לי מאוד לציין שעבודת ניסור השיש והכנת המשטח להתקנת הכיור החדש עושה המון ה-מון אבק ולכן לא הייתי ממליצה לעשות עבודה כזאת על הדרך כשאתם כבר חיים בבית. זו עבודה שחשוב להתכונן אליה כראוי.
בבית שלנו למשל החלפנו את חיפוי הקיר כחלק משיפוץ גדול שעשינו בבית. הבית כבר היה ארוז כולו והקבלן עבד ולכן קיבלנו את ההחלטה להחליף גם את הקרמיקה וגם את הכיור.
בשלב הראשון החלפנו ושדרגנו חזיתות, החלפנו את הדלתות במגרות בכל מקום שיכולנו.
בחרתי בפורמייקה בגוון אפור כחול עמוק ועד היום אני מאוהבת בבחירה הזו.
לא נגענו בקרמיקה והחלטתי להוסיף לה מדבקות אריחים בסגנון וינטג'.
בשיפוץ שעשינו השנה החלפנו כיור ואת הקרמיקה. אני חייבת לציין שהמראה של הקרמיקה הלבנה עושה לי את זה לגמרי, היא בעלת ברק עדין מחזירה ומשקפת את האור ומחמיאה מאוד למטבח.
והבונוס קל יותר לנקות אותה מאת הקרמיקה הישנה שהייתה מחוספסת.
שדרוג נוסף היה החלפת כירת הגז בכירת אינדוקציה. הדבר חייב להזיז את התנור (כדי לאפשר אוורור ליחידה) ומגירת התבניות שהייתה מתחת לתנור התבטלה. כפועל יוצא נשארתי עם חורים מעל ומחת לתנור והייתי צריכה למצוא לכך פתרון. בחרתי להשלים את החסר בחזיתות מעץ ממוחזר.
שילוב עץ ממוחזר
שימוש בחומרים קיימים היא דרך מדהימה לתת חיים חדשים לחומר גלם שבכל מצב אחר היה נגרס או נזרק לזבל. בניית יחידות מטבח או חזיתות מעץ ממוחזר יוצר מראה מאוד מיוחד ומלא אופי וכמו שאני תמיד אומרת עיצוב טוב שיש לו סיפור טוב שווה זהב.
במטבח הפרטי שלי שילבתי חזיתות ויחידת מדפים מעץ ממוחזר.
יצר אותם ינאי מנחם Yanai woodwork איש ונגר מוכשר ביותר.
אגב, במהלך כתיבת הפוסט חשבתי על כל המעצבים והמייקרים שאני מכירה שעושים קסמים בעץ ממוחזר ולכן אני מבשלת (שימו לב למשחק המילים) פוסט נוסף בנושא.
כדי ליצור את החזיתות החדשות, ינאי בנה משטחים כמו שבונים פאזל מחתיכות עץ שנאספו בנגריה. אני אוהבת את המראה הזה וכמובן גם את מה שהוא מסמל.
קיימות
כמה מילים על קיימות, כי זה נושא חשוב וקרוב לליבי. הייתי רוצה שתשקלו לשפץ את המטבח הקיים שלכן לא רק מסיבה כלכלית של הימנעות מהוצאה כספית גדולה, אלא גם מסיבה אידאולוגית.
כי לא כל מה שישן צריך לעבור לטמינה באתר לפינוי פסולת. יש בעולם שלנו כל כך הרבה משאבים קיימים ואני שמחה להעלות את האופציה של השימוש בהם למודעות.
קנייה של מטבח יד שנייה
אם תכנסו לאתרי היד השנייה תוכלו לראות הרבה מטבחים שעומדים למכירה, מטבחי תצוגה מחברות ונגריות ומטבחים מבתים פרטיים. נכון יש פה עניין לוגיסטי של פירוק, הובלה והרכבה של המטבח, אבל מי שזה לא מפחיד אותה תוכל לזכות במטבח מושקע ברבע מהמחיר של ייצור חדש.
אגב, לא חייבים לקנות את כל המטבח יד שנייה, אפשר גם לקנות אי או כיסאות או יחידת מדפים תלויה. שילוב של פרטי וינטג' ופרטי נגרות שנעשו באהבה יכולה ליצור מראה מאוד מיוחד.
ועם מראה מיוחד מגיע גם סיפור טוב וזה לא פחות חשוב.
זו תמונה שקיבלתי מלקוחות שלי, אחרי שהתקינו את המטבח שקנו מיד שנייה ואת הקרמיקה שבחרנו יחד.
אם לא הייתי אומרת לא הייתן מנחשות שהוא משומש.
נו, עשיתי לכן חשק לשפץ את המטבח שלכן? להחליף את הדלתות שכבר התיישנו או את הקרמיקה משנות אנו באנו? אם כן, אני את שלי עשיתי.
Comments